A hajhosszabbításnak többféle technikája van, néhány mondatban szeretnénk bemutatni nektek ezeket.

Hajfelvarrás általánosan
Az általános technikával történő hajhosszabbítás esetében vékony fonatok készülnek, amelyhez a saját haj szükséges a vendégeknél. A saját hajunk szálaira fűzik fel a póthajat. Ennek köszönhetően több sort is el lehet készíteni, amellett, hogy a fej tetején pedig megmarad a megfelelő mennyiségű takaró saját haj. Ez a technika tulajdonképpen láthatatlan, és nagyjából két hónapon át viselhető így a hosszabb haj, de ez természetesen a vendég hajának folyamatos növekedésétől is függ. Az idő letelte után a póthajat el kell távolítani, majd a technika segítségével újra felhelyezhető. Az egyik nagy előnye az eljárásnak, hogy nem fog megrövidülni a póthaj. A hajhosszabbítás terén ez az egyik legrégebbi technika.

Hajfelvarrás mikrogyűrűvel
Ez az előbb említett technológia egyik továbbfejlesztett típusa. Ebben az esetben a saját hajból kell apró tincseket leválasztani, melyre mikrogyűrűt kell húzni, így rögzítve a póthajat a gyűrűkhöz tresszelés segítségével. Akár több sor elkészítésére is lehetőség van ennél a technológiánál, ez természetesen az igényektől függ. Nagyjából két hónapig lehet hordani az elkészült hosszú hajat, de itt is újra felhelyezhető az eltávolítást követően. Az egyik nagy előnye az általános technikával szemben, hogy fonat nem szükséges hozzá, így könnyebb érzést adhat a viselőjének, a hátránya azonban, hogy fémallergiások esetében nem alkalmazható.

Hajhosszabbítás keratinos hőillesztés által (nálunk alkalmazott)
Ebben az esetben apró tincseket kell leválasztani a saját hajbók, hogy utána hőillesztő géppel és keratinnal a póthajat hozzá lehessen melegíteni. Az egyik legnépszerűbb módszer a hajhosszabbítás, hajdúsítás terén, azonban mindenképpen szakember által kell elvégeztetni, hogy biztosan megmaradjon a saját haj épsége. A keratinos hőillesztés segítségével elkészült hajkorona akár két vagy három hónapig is viselhető, de függ a haj növekedésétől is.

Az egyik nagy előny ennél a módszernél, hogy könnyed viselni és természetes hatást kelt, tulajdonképpen észre sem vehető, hogy póthaj van feltéve. Színes tincsek használatával akár extrém hajkoronák is létrehozhatók, de akár a hajdúsításhoz vagy melírozáshoz is jó ötlet. Ezzel a módszerrel egy tíz centiméteres hajból is szép hosszú hajkoronát lehet készíteni a póthaj segítségével. Egy dologra azonban fontos odafigyelni, a hajszárítást kizárólag langyos hőmérséklettel szabad végezni, valamint balzsamot és sampont is csak alkoholosat vagy gyümölcssavasat lehet használni.

Hajhosszabbítás mikrocsomózással
Ez az eljárási módszer igazából a hajpótlás egyik alapvető változata, amelyhez hő és vegyszer használata nem szükséges. A saját hajból, valamint a póthajból apró tincseket kell kiválasztani, majd ezeket összehurkolni, és gumiscérna segítségével rögzíteni. Ez a viselet két vagy három hónapig viselhető, eltávolítás után pedig újra fel lehet helyezni.

Hajhosszabbítás mikrogyűrűvel (nálunk alkalmazott)
Tulajdonképpen majdnem ugyanolyan, mint a hajfelvarrás esetében, apró tincseket kell kiválasztani a vendég hajából, és a póthajat beilleszteni, majd egy fogó segítségével a mikrogyűrűt össze kell nyomni. Ez fémérzékenyek számára nem ajánlatos eljárási módszer!

Hajhosszabbítás afrofonással
Ennél a fajta eljárási módnál kanekalon hajból készül a hajkorona, amely nem eredeti emberi haj. Rendkívül kényelmes viseletet lehet vele létrehozni, szárítani nem szükséges, nem is szabad! Az előre eltervezett vastagságú fonathoz a hozzá szükséges mennyiségű hajat ki kell választani a vendég hajból, majd ezután összefonni vele.

Hajhosszabbítás ultrahanggal
A hajat kímélő technológiák között található meg az ultrahangos változat, amely valójában egy drága megoldásnak tekintheti, viszont hő nem fogja a hajat érni, mert ultrahang segítségével kell meglágyítani a keratint. Ezt követően tincseket kell kiválasztani a vendég hajából és a póthajat hozzáilleszteni. Az ultrahangos technika segítségével és különféle színek használatával elég extrém hajkoronákat is létre lehet hozni. Az egyik hátránya, hogy a pacemakerrel rendelkezők számára ez nem alkalmazható eljárás!

Hüvelyes hajhosszabbítás (nálunk alkalmazott)
A hüvelyes technika valójában a tincses eljárási módok között található meg. Apró tincseket kell leválasztani a vendég hajából, majd a póthajhoz egy speciális hüvely segítségével kell rögzíteni. A hüvelyes technika esetében két vagy három hónap a viselési idő, de eltávolítás után újra felhelyezhető a póthaj.

Hajhosszabbítás csattal
Rendkívül népszerű módszer a csatos technika, ahol csatokat kell rögzíteni a már feltresszelt póthajra, majd leválasztani a vendég hajából a sorokat. Ezeket lakkozni és tupírozni kell, hogy a póthajat ezekhez rögzíteni lehessen. Ehhez azonban nem feltétlenül szükséges szakember, otthon is elvégezhető saját magunknak.